LACTOBACILLUS HELVETICUS

Administração
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Uso Oral

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Controlado

Sim

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Indicação

- Estresse, ansiedade e depressão; - Hipertensão; - Auxilia a normalizar os niveis de cortisol; - Promove a absorção de cálcio; - Sinergismo terapêutico com outras bactérias probióticas; - Coadjuvante na redução de risco de AVC e infarto do miocárdio; - Redução de ocorrência de doenças infecciosas em crianças em fase escolar.

Posologia

É recomendado o uso de 19 milhões de UFC/dia.

Interações medicamentosas

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Armazenar em ambiente com temperatura entre 15 a 25o C. Pacientes Imunossuprimidos não devem administrá-los, somente com orientação médica.

1. < http://www.probiotic.org/lactobacillus-helveticus.htm>, acesso em 21/10/2016. 2. Effects of Long-Term Intervention with Lactobacillus Helveticus – Fermented Milk on Bone Mineral Density and Bone Mineral Content in Growing Rats. Published in Annal of Nutrition & Metabolism, Journal of Nutrition, Metabolic Diseases and Dietetics. 2004. 3. Narva, M. (2004). Effects of Lactobacillus Helveticus Fermented Milk and Milk-Derived Bioactive Peptides (CPP, IPP, and VPP) on Calcuim and Bone Metabolism. Institute of Biomedicine, Pharmacology. University of Helsinki. 4. Yamamura S et al. The effect of Lactobacillus helveticus fermented milk on sleep and health perception in elderly subjects. Eur J Clin Nutr. 2009 Jan;63(1):100-5. 5. Stepetova J et al. Diversity and metabolic impact of intestinal Lactobacillus species in healthy adults and the elderly. Br J Nutr. 2011 Apr;105(8):1235-44. 6. Messaoudi M et al. Beneficial psychological effects of a probiotic formulation (Lactobacillus helveticus R0052 and Bifidobacterium longum R0175) in healthy human volunteers. Gut Microbes. 2011 Jul-Aug;2(4):256-61. 7. Messaoudi M et al. Assessment of psychotropic-like properties of a probiotic formulation (Lactobacillus helveticus R0052 and Bifidobacterium longum R0175) in rats and human subjects. Br J Nutr 2011; 105:755- 64. 8. Jauhiainen T. Long-term intervention with Lactobacillus helveticus fermented milk reduces augmentation index in hypertensive subjects. Eur J Clin Nutr. 2010 Apr;64(4):424-31. 9. Jauhiainen T. Lactobacillus helveticus fermented milk lowers blood pressure in hypertensive subjects in 24-h ambulatory blood pressure measurement. Am J Hypertens. 2005 Dec;18(12 Pt 1):1600-5. 10. Foster LM, Tompkins TA, Dahl WJ. A comprehensive post-market review of studies on a probiotic product containing Lactobacillus helveticus R0052 and Lactobacillus rhamnosus R0011. Benef Microbes. 2011 Dec 1;2(4):319-34.

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